Quantcast
Channel: NRKbeta
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1159

Vi bygde NRKs rareste studio

$
0
0


Bli med i kulissene bak kulissene til promovideoen hvor alt ikke er som det ser ut.

I den nyeste promokampanjen for Melodi Grand Prix har vi valgt å kombinere elementer av tradisjonell optisk illusjon med moderne design.

Det har vi gjort ved å lage vårt helt egne Ames-rom. Dette er en optisk illusjon som lurer seeren til å tro at noe er større eller mindre enn det i virkeligheten er.

Det gjør at Fredrik Solvang til en liten maur sammenliknet med Marion Ravn.

OPTISK ILLUSJON: Det kan se ut som programlederne er digitalt krympet eller forstørret, men det er rommet som skaper illusjonen. Foto: NRK

Ames-rommet ble utviklet på 1930-tallet av Adelbert Ames Jr. og det har blitt brukt en rekke ganger oppigjennom filmhistorien. Effekten ble blant annet mye brukt under innspillingen av Ringenes Herre-trilogien for å gjøre hobbit-skuespillerne lavere enn de var i virkeligheten.

Vi valgte derimot å la seerne skjønne at vi hadde jukset med studioet i avslutningen av promovideoen.

PÅ SKEIVA: Gulvet på Ames-rommet er over bakken på høyre side og takhøyden på denne siden er også lavere. Foto: NRK

Under ser du dimensjonene på Ames-rommet. Legg merke til at rommet også er langt dypere på venstre side. Det bidrar til å gjøre alt som er til venstre i bildet lavere enn det er i virkeligheten.

Her kan du se teknisk produsent Thomas Nysveen demonstrere effekten ved å flytte seg rundt i rommet:

Vi har også inkludert miniatyrmodeller og forstørrede versjoner av objekter relatert til musikk, som for eksempel en to meter høy høyttaler. Denne kombinasjonen av små og store elementer bidrar til å forsterke den optiske illusjonen og gir en ekstra dimensjon til seeropplevelsen.

BOOM BOOM BOOM BOOM, I WANT YOU IN MY AMES ROOM: Marion Ravn (t.v.) og Fredrik Solvang (t.h.) ommøblerer Ames-rommet. Foto: NRK

Det er tekniske produsent Thomas Nysveen og produksjonsdesigner Kenneth Kolberg som har lagt ned mest arbeid i å realisere disse visuelle effektene.

Her ser du Fredrik Solvang gjøre en tolkning av Jack Nicholsons karakter fra The Shining:

THE SOLVANG: Uten øks og ikke noe blod som renner fra en heis, men likevel inspirert av klassikeren The Shining fra 1980. Til høyre ser du riggen for å filme scenen. Foto: NRK

Se promovideoen i sin helhet:

Og her kan du se det gå galt under innspilling:

Vi vil gjerne høre fra dere om hva deres synes om Ames-rommet. Har du forslag til andre optiske illusjoner vi bør teste ut til en annen gang?


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1159